14 Ağustos 2012 Salı

Manto

Bir manton var mı? Yirmi yıllık bir manton var mı senin ? Mantoları kötü yapıyorlar diye değil,o kadar çok son yaşamış bir mantoyu saklayıp da bütün o sonları hatırlamamak için tutmuyoruz eşyalarımızı. Fazla hikaye biriktirmiş oluyor eteklerimiz.Sonlarımızı hatırlamamak için atıyoruz  eşyalarımızı.Yoksa hiçbirimiz çok zengin değiliz.Ama içinde o ağladığın günü yaşadığın yaşadığın paltonu bir daha giymek...Bir son daha olmasın diye...Dua etmek değil,bütün bir hayatımızı dua yapıyoruz.Bu yüzden bu kadar çok yeni şey alıyoruz.Bu yüzden bu kadar çok ''Şeyimiz'' var.Şeyler,bizim nafile,küçük dualarımız.Hayata küçük ve beceriksiz ellerimizle maya çalıp duruyoruz.Her cumartesi yeni bir hayatın ihtimali olarak kendimize bir gömlek alıyoruz.

Ece Temelkuran

2 yorum:

  1. Ne güzel ve doğru söylemiş Ece Hanım.. Eteklerimizde fazla hikaye biriktiriyoruz ama elimizde kalanlar genellikle sadece o hikayeler oluyor..

    YanıtlaSil
  2. o yüzdendir ki her bayram'' nerde o eski bayramlar'' diye hayıflanıp eski zamanların o samimi,içten,duygu dolu günleri özlemle anıyoruz...

    YanıtlaSil