Canım fena halde deniz balığı çekmekte ;)
Kızartmanın tadı bir başka, kalorisi bol ama gel gör ki yapışmadan dağıtmadan tabağa koyması pek bi zor.
Bende fırına atmaya karar verdim. balıkçıdan 2 tane orta boy deniz çipurası seçtik .Kararsız bir tip olan ben kağıttamı ,aleminyumda mı yapayım die düşüneceğime 1ini yağlı kağıtta diğerini aliminyum folyada yapmaya karar verdim :)
- önce balıkları tuzladım (balıklar baya tuzlu olduğundan :))) tuzu az tutttum :)))
- 1. balığı folyoya koydum ortasına ince ince doğranmış sarımsakları, kereviz ve sarımsaktan, serpiştirdim. Biraz da renk katsın die minik küp küp havuç ekledim :)
- 1 kaç damla limon sıkıp ,bir dülimi de üstüne yerleştirdim
- onun üstüne bir adet defne yaprağı da koydum.
- Söyle bir baktım veee Kapkara biberlerimi (değirmende öğütüp) balıklarımın üstüne serptim.
- Birazda zeytin yağı ekleyip balığıma sevgiyle baktıktan sonra folyoyu güzelcene kapattım :)))
- Biraz biberiye ve rezene tohumu ekledim
- Limon yerine bir dilim portakal koydum ( limon damlası aynı sadece portakal dilimi farklı !!!)
- Birde bu balığım kendi yağıyla pişsin tüm baharatlarımın aromasını alsın istedim ;)
- 200 derecede 20 dak pişirdik (ben üstlerini açıp bi 5 dak daha pişirdim )zevkinize göre takılın :)
Yanına harika bir salata yaptık :)
- Bol semizotu , roka, maydanoz ,tere, yeşil soğan ,kuru soğan, nane,kıvırcık marul, minik turplar (yuvarlak yuvarlak doğradık :), Mutlaka minik çery domateslerden ekledik :)
- tuz , limon ,ve 2 çay kaşığı hardalı güzelcene çalkaladık salatanın üstüne ekledik bir güzel karıştırdık :)
- Üstüne yağlı sert koyun peyniri rendeledik
- Yeşil ve siyah zeytinleri attık .
- Kapari varsa oda süper bir lezzet katıyo ;)
- Görüntüsü muhteşem tadı nefisti
2 balık ta muhteşem oldu ben galiba portakal dilimli ve rezeneli olanı biraz daha farklı ve aromatik buldum (bayılırım farklı tatlar yaratıp mutlaka sevdiklerimle yemeye :)
- Ekmeklerimizi kızartma makinesinde attıktan sonra üstüne bir güzel tereyağ da sürdük :)
Acı şalgamımızla beraber yaş rakımızı baş köşeye koyduk :)))
Yuvarlansın kadehler,
Gelsin sohpetler,
Gitsin bütün dertler
Aşkla dolsun gönüller :)
- rakı balık keyfimizin sonlarına doğru minik güveç kaplarına tahin helvasını çevizle karıştrırp fırına verdik :)
- kısa sürede tatlımız da hazırdı .Harika kokusu ile sofraya kondu. anında yendi ,silindi süpürüldü :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder